top of page
Search
  • eoslefkosias99

#BE ACTIVE 2022 - 24 & 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η ευρωπαική εβδομάδα αθλητισμού #Beactive που διοργανώνει ο ΚΟΑ, έτσι και ο σύλλογος μας συμμέτειχε ακόμη μία χρονιά με όχι μία αλλά δύο εκδηλώσεις!!


Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήσαμε απογευματινή πορεία γύρω από το Αλμυρολίβαδο και είχαμε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών που δοκίμασαν το σπορ της ορεινής πεζοπορίας.


Στο τέλος της πορείας μας απολαύσαμε τα χρώματα της δύσης του ηλίου και ακολούθως μπήκαμε στα οχήματα μας μέχρι λίγο πιο κάτω...στο χώρο του Αστροπάρκου Τροόδους για το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μας 'Ουρανογραφία και Αστροπαρατήρηση'.

Αφού είχαμε μία σύντομη παρουσίαση για το νέο υπερσύγχρονο πλανητάριο που δημιουργήθηκε στην χώρα μας και αναμένετε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο; στη συνέχεια εκπρόσωπος του πλανητάριου Ταμασού μας έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα ουρανογραφίας όπου μας εξήγησε τους διάφορους αστερισμούς τι συμβολίζουν πότε εμφανίζονται και άλλα πολλά για τα ουράνια σώματα. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν αστροπαρατήρηση από τηλεσκόπια


Μερικοί φίλοι διανυκτέρευσαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στην δεύτερη εκδήλωση μας για το #Beactive την επόμενη μέρα


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 - Μονοπάτι Άρτεμις


Η δεύτερη μας εκδήλωση την Κυριακή το πρωί ξεκίνησε με σύντομη ομιλία από εκπρόσωπο των Διαιτολόγων Κύπρου δίνοντας στους συμμετέχοντες χρήσιμες συμβουλές για την υγεία και τον συνδιασμό σωστής διατροφής και άσκησης. Στη συνέχεια κάναμε προθέρμανση με τις οδηγίες της φίλης του συλλόγου μας και γυμνάστριας Θεοδώρας Φασουλή και ξεκινήσαμε την πορεία μας σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της περιοχής του Τροόδους με πάντα υπέροχη θέα σε σημεία της διαδρομής. Όλοι,συμμετέχοντες και διοργανωτές το χαρήκαμε ιδιαίτερα!!



29 views0 comments
bottom of page